8 Pilihan Lampu Terbaik Untuk Rumah Impian Anda

- Jun 11, 2018-

Candelier bukan hanya untuk rumah mewah atau rumah besar.

Adakah anda menghias rumah anda? Anda perlu memberi tumpuan bukan sahaja pada perabot dan lantai, tetapi juga pada lampu. Walaupun ramai cenderung untuk mengabaikan aspek dekorasi rumah ini, pentingnya pencahayaan terasa paling teruk apabila ia miskin. Sudahlah hari-hari ketika lampu hanya dimaksudkan untuk menerangi rumah.

Pencahayaan zaman moden memainkan peranan penting dalam reka bentuk dalaman, kerana ia bukan sahaja meningkatkan segala sesuatu di dalam bilik - dari perabot, lantai dan kelengkapan, ia juga mewujudkan suasana yang hangat, menarik dan berfungsi di ruang hidup anda.

Mikita Laad Gupta, pereka kanan, Bonito Designs, dan Abraham Santhosh, Pereka Ketua, Elegancia memberi anda tip:

* Candelier: Mereka bukan hanya untuk rumah mewah atau rumah besar. Kandil boleh menjadi bentuk dan saiz yang berlainan. Pemasangan cahaya ini boleh bertindak sebagai pilihan dekorasi rumah yang bagus, bukan hanya sebagai merawat visual tetapi juga untuk menyebarkan cahaya secara merata. Anda boleh menggantung candelier di tengah-tengah ruang tamu anda dan ia akan serta-merta menyentuh sentuhan agung ke ruang anda.

* Lampu lantai: Lampu lantai adalah pilihan yang hebat, terutama untuk ruang tamu dan bilik tidur, kerana mereka dapat menerangi dengan mudah seluruh ruangan atau menyalakan kawasan tertentu. Terdapat dalam bentuk dan saiz yang berbeza, lampu ini boleh mengubah rupa keseluruhan bilik. Tempatkan ini bersebelahan dengan sudut bacaan yang selesa atau chaise-longue dan lampu lantai akan menambah getaran yang berkelas dan berkelas ke kawasan itu.

* Lampu tersembunyi: Pencahayaan semacam itu membolehkan anda menerangi hanya sebahagian daripada bilik yang mungkin diperlukan pada satu masa tertentu. Ini biasanya digunakan di bilik yang lebih besar. Pencahayaan semacam ini biasanya menggunakan lampu pijar, pendarfluor atau halogen untuk tujuan pencahayaan. Dimmer boleh digunakan untuk membuat lampu lebih cerah atau redup.

* Lampu kipas: Mereka adalah konsep baru di mana satu set lampu dipasang pada kipas siling. Lampu mentol ini direka khas untuk menahan getaran kipas.

* Skylight: Skylight adalah cara inovatif untuk membawa cahaya semulajadi ke dalam bilik. Penthouses atau bilik kanak-kanak adalah tempat terbaik untuk menggunakannya secara strategik. Mereka boleh menukar bilik ke ruang yang terang-terang pada siang hari dan persekitaran yang tenang pada waktu malam.

Lampu gantung dapat meningkatkan rupa bilik anda, dan menjadikan ia kelihatan tegang dan moden. (Shutterstock)

* Lampu gantung: Lekapan lampu ini adalah cara terbaik untuk merapatkan suasana. Lampu gantung yang sangat baik dapat meningkatkan rupa bilik anda, dan menjadikannya kelihatan tegang dan moden. Terdapat dalam reka bentuk dan bentuk yang unik, mereka datang dengan kabel boleh laras, supaya anda dapat menyesuaikan ketinggian mereka.

* Lampu sisi katil: Tambah beberapa glamor ke bilik tidur anda dengan lampu vintaj atau tongkat. Bukan sahaja mereka mengambil gaya gaya dekorasi anda yang lebih tinggi, mereka juga membuat bilik anda cukup menarik untuk anda berehat seketika selepas seharian bekerja.

* Lampu cermin: Cermin mencerminkan cahaya dan yang dapat membuat ruang kelihatan lebih besar dan lebih cerah. Apabila anda menambah cahaya di kedua-dua sisi cermin, suasana ruang berubah dengan serta-merta. Lekapan lampu sedemikian boleh menjadi sempurna untuk menjadikan bilik mandi atau bilik kebiasaan anda kelihatan uber-bergaya dan luas.