Harga Dijangka Bangkit Sebagai Tarif LED Dapatkan Pergi Ke Depan

- Jun 27, 2018-

Harga ditetapkan meningkat kerana tarif LED terus maju Harga ditetapkan meningkat kerana tarif LED terus maju

KEADAAN pencahayaan kelihatan semakin meningkat sekarang bahawa kerajaan AS telah mengesahkan bahawa komponen pencahayaan Cina akan dipukul dengan tarif sehingga 25 peratus.

Diod pemancar cahaya, lampu filamen dan lampu HID serta bahagian-bahagian elektronik aluminium dan pepejal semuanya termasuk dalam senarai produk yang dihadapi cukai yang disediakan oleh Pejabat Perwakilan Perdagangan Amerika Syarikat.

Senarai ini bernilai AS $ 50 bilion dalam pendapatan ke China dan meliputi 1,102 kategori produk berasingan. Secara ketara, nombor item 85414020, diod pemancar cahaya, terselamat daripada perundingan dengan industri, yang berlaku pada bulan Mei. Tarif termasuk array LED dan modul.

Kerajaan China, yang selama lebih dari satu dekad telah mengenal pasti industri pencahayaan LED sebagai sektor strategik utama untuk menyokong, mengatakan ia akan membalas dengan tarif 'skala yang sama'.

Tekanan harga dari tarif bertepatan dengan gelombang kenaikan harga yang diumumkan oleh pembekal lampu AS utama, termasuk Brand Acuity, Eaton, Venture and Ledvance. Mereka meletakkan harga produk pencahayaan tradisional mereka antara 6 hingga 8 peratus, memetik kenaikan kos bahan mentah seperti aluminium.

Pemerhati industri berkata ia adalah masa yang lama sebelum tekanan harga meluas ke pasaran Eropah, Timur Tengah dan Afrika.

Sesetengah pengeluar, seperti pembuat LED Korea Seoul Semiconductor, nampaknya sudah menjangkakan pengenaan tarif. Ia dikatakan sedang merancang untuk memenuhi pesanan AS dari kilangnya di Hanoi dalam tarif bebas Vietnam, sementara perintah untuk wilayah lain yang tidak terpengaruh oleh tarif AS akan terus dikirim dari lokasi Cina yang luas.